SARAJEVO

Počela sjednica Skupštine KS: Na dnevnom redu je Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja

Na dnevnom redu su i izmjene i dopune Statuta JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo te prijedlog Odluke o obezbjeđivanju stambenog zbrinjavanja lica koja nisu u mogućnosti samostalno riješiti stambeno pitanje na području Kantona Sarajevo

Piše: S. S.

6.7.2022

Počela sjednica Skupštine KS - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Počela je sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će zastupnici raspravljati o davanju saglasnosti na Izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2022. godinu i na Odluku o izmjenama Odluke o izvršavanju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2022. godinu.

Na dnevnom redu su i izmjene i dopune Statuta JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo te prijedlog Odluke o obezbjeđivanju stambenog zbrinjavanja lica koja nisu u mogućnosti samostalno riješiti stambeno pitanje na području Kantona Sarajevo.

Zastupnici će raspravljati i o davanju saglasnosti za privremeno zauzimanje zemljišta u svrhu nadogradnje diplomatsko-konzularnog predstavništva objekta A-6 u ulici Zmaja od Bosne, Sarajevo.

Zastupnici će imati priliku diskutovati i o prijedlogu  Odluke o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo i Direkciji za puteve Kantona Sarajevo, za zaključivanje Ugovora o kupoprodaji privremenog objekta radi rušenja, između Kanton Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja – Direkcija za puteve KS i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo sa jedne strane i Serhatlić Seada sa druge strane, u svrhu izgradnje „IX“ transverzale – rondo u ul. Safeta Zajke, a u skladu sa Odlukom o usvajanju Okvira za otkup imovine i naknade radi realizacije projekta izgradnje gradskih saobraćajnica u Kantonu Sarajevo broj: 01-04-19714/21 („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 18/21).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.