SARAJEVO

GRAS obavještava korisnike: Počela prodaja karata za avgust

Učenici osnovnih škola će i dalje u vozilima javnog gradskog prijevoza umjesto iskaznica sa kuponom koristiti ovjerene potvrde sa slikom

Počela prodaja karata. ILUSTRACIJA

A. O.

1.8.2022

Preduzeće GRAS obavještava svoje korisnike javnog gradskog prijevoza da je danas počela prodaja pretplatnih karata za avgust 2022. godine za radnike, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, strane penzionere, bračnog druga penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja. 

Svi korisnici su dužni prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu na uvid radi upisa broja iskaznice na kupon.

- Obavještavamo penzionere da od 01.07.2022. godine prestaje važnost penzionerskih iskaznica i kupona, te da će u narednom periodu, umjesto iskaznica, za prijevoz koristiti ček od penzije ovjeren na prodajnom mjestu GRAS-a prilikom predaje dokumentacije za izradu elektronskih kartica. Napominjemo da penzioneri koji nisu dostavili dokumentaciju ( orginal i kopiju zadnjeg čeka od penzije, jednu fotografiju i ličnu/osobnu kartu na uvid) za izradu elektronskih kartica za prijevoz mogu to učiniti svakim radnim danom na prodajnim mjestima preduzeća GRAS od 07:00 - 15:00 sati - poručili su iz GRAS-a.


Ovjerene potvrde

Učenici osnovnih škola će i dalje u vozilima javnog gradskog prijevoza umjesto iskaznica sa kuponom koristiti ovjerene potvrde sa slikom do početka izdavanja elektronskih kartica za prijevoz.

Učenicima srednjih škola i redovnim studentima, koji su ranije preuzeli elektronske kartice za prijevoz, važnost kartice se automatski produžava i za mjesec avgust 2022. godine.


Podajna mjesta

Podajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 01. do 10. avgusta radit će produženo od 07:00 – 16:30 sati, a od 11. avgusta do kraja mjeseca od 07:00 – 15:00 sati. Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžiće i Vogošća radnim danima rade od 07:00–15:00 sati.

Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 06.08.2022. godine radit će od 08:00 – 13:30 sati.

Prodaja radničkih kupona zone A, pored uobičajenih prodajnih mjesta, vrši se i na kioscima GRAS-a koji se nalaze na Baščaršiji, Domu Armije, Marijinom Dvoru, Željezničkoj stanici i Čengić Vili.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.