BRANIO PEDOFILA

Kada će "vječiti predsjednik" Saudin Sivro podnijeti ostavku

Očigledno je da mu ta vrsta borbe za istinu, pravdu i poštenje nije toliko poznata, pa ni skoro 10 dana od sramotnih izjava, nema njegove reakcije

Sivro: Lični interes. Facebook

Piše: E. Ma.

26.12.2022

Saudin Sivro, dugogodišnji predsjednik Kantonalnog odbora Sindikata obrazovanja FBiH i pored svih zahtjeva javnosti  i osuda njegovih izjava u kojima brani pedofila nastavnika Samira Alihodžića, još nije podnio ostavku.

"Ne samo ostavka, nego ti ja ne bi dala više na autopraoni da radiš, a kamoli da se gdje uhljebiš", "Ako se može stati u zaštitu ovom čovjeku onda školstvo treba ugasiti", Ni Sivro, ni pedofili ne trebaju da rade i djeluju u bilo kojim društvenim zajednicama, a pogotovo u edukaciji i vaspitanju djece. Podržavanjem pedofila stavlja se na stranu izopačenosti i devijacijskom ponašanju što je van pameti i protiv zakona", samo su neki od komentara ogorčenih građana.



Genocid i obrazovanje

Podsjetimo, 17. decembra, dva dana nakon što je "Avaz" objavio šokantnu informaciju da je nastavnik Osnovne škole „Grbavica 1“ Samir Alihodžić, koji je pravomoćno osuđen za pedofiliju, vraćen u školu, Sivro je, i pored svih dokaza, pored sudske presude, stao u zaštitu pedofila koji je vraćen da radi sa djecom.

- O kolegi lično mogu reći sve najljepše - kazao je, između ostalog, Sivro.

Samo ova rečenica dovoljna je bila da "vječiti" predsjednik Sindikata kaže "nije ovo za mene, iznevjerio sam sve profesionalne, čestite i moralne nastavnike" i povuče se sa ove pozicije.

Očigledno je da Sivri ta vrsta borbe za istinu, pravdu i poštenje nije toliko poznata, pa ni skoro 10 dana od sramotnih izjava, nema njegove reakcije, već Sindikat doživljava kao idealnu priliku za ostvarivanje ličnih interesa.

 što je neoprostivo za nekoga ko je na čelu sindikata, a naročito ako se uzme u obzir da je i prije ovoga tokom dugogodišnjeg mandata imao užasavajućih propusta.

Tako je Sivro prije četiri godine situaciju u obrazovanju u Kantonu Sarajevo uporedio sa genocidom u Srebrenici i ratnim zločincem Ratkom Mladićem. I tada su mnogi tražili ostavku bahatog predsjednika Sindikata.


Reagirala policija

O kakvom predstavniku sindikalista se radi, pokazuje i primjer iz ove godine. PU Centar podnijela je zahtjev Općinskom sudu u Sarajevu za pokretanje prekršajnog postupka zbog haosa koji je napravio u zgradi Ministarstva i narušavanja javnog reda i mira.

– Ako ne bude konkursa u maju, mogu me samo u tabutu iznijeti iz Ministarstva, rečenica je zbog koje idem na sud kako bi me kaznili za narušavanje javnog reda i mira i nepristojno ponašanje - rekao je Sivro.

Njegova poruka nakon incident baila je da nije narušavao red.

– Posao predsjednika Sindikata je da štiti radnike. Ja ću to nastaviti raditi još srčanije i snažnije. Tako mi Bog pomogao – naveo je Sivro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.