OPĆINA CENTAR SARAJEVO

Mladi sa Breke dobili novi dječiji i street workout park

Ulica Ismeta Mujezinovića

M. D. A.

28.12.2022

Mladi sa Breke dobili novi dječiji i street workout park - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Okončan je projekat izgradnje novog dječijeg i street workout parka u Ulici Ismeta Mujezinovića do broja 5 na Breki, kojeg je finansirala Općina Centar u iznosu od 32.426 KM.

Za izvođenje radova su bile angažovane dvije firme „Sela“ i Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“. Radnici građevinske firme „Sela“ prvobitno su u okviru pripremnih radova uklonili postojeće betonske ploče na površini od 458 metara kvadratnih, nakon čega su uslijedili zemljani i betonski radovi odnosno ručni iskop zemlje, postavljanje nove tampon podloge i postavljanje novih betonskih ivičnjaka. Komunalno preduzeće „Park“ je bilo zaduženo za postavljanje dječijeg mobilijara i sprava za fitnes na pripremljene podloge kao i za postavljanje 35 metara nove zaštitne ograde.

Na dječijem igralištu montirana je sprava sa dvije ljuljačke i kombinovana sprava koja sadrži kulu penjalicu, tobogan i tunel za bezbrižnu dječiju igru. Na drugom dijelu ovog parka su postavljene tri fitnes sprave: točak, klatno i bicikl. Projektom je također predviđeno i hortikulturno uređenje zelenih površina odnosno zamjena zemljišta i uređenje sadnica u betonskim žardinjerama, te sadnja 15 novih stabala bjelogorice. Obnovljene su i parkovske klupe, te je postavljena nova korpa za otpatke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.