POVODOM VASKRSA

Pekić, Čengić i Čičić u posjeti Staroj pravoslavnoj crkvi

Potrebno je više nego ikada da brinemo jedni o drugima, rekla je Pekić

Tokom posjete Staroj pravoslavnoj crkvi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
A. O.

16.4.2023

Povodom pravoslavnog praznika Vaskrsa koji se obilježava danas, dopredsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Jelena Pekić zajedno sa kolegama zastupnicima Irfanom Čengićem i Davorom Čičićem posjetila je pravoslavni hram, crkvu Sv. Arhanđela Mihaila i Gavrila na Baščaršiji.

U razgovoru sa starješinom Stare pravoslavne crkve protojerejom Velimirom Divljanović naglašena je važnost podrške lokalne i kantonalne vlasti, a koja nije izostala u prethodnom vremenskom periodu. Razgovarano je i o modalitetima buduće saradnje i podrške, ali i svim izazovima u upravljanju i održavanju objekta budući da se Stara pravoslavna crkva ubraja među najstarije sakralne objekte na ovim prostorima, a koja je zbog svoje neprocjenjive vrijednosti proglašena i nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

- Potrebno je više nego ikada da brinemo jedni o drugima, da čuvamo, poštujemo i uvažavamo vrijednosti multikulturalnosti i različitosti našeg grada u kojem se spajaju Istok i Zapad. To i jeste najveće bogatstvo Sarajeva, a koje prepoznaju i brojni turisti koji posjećuju naš glavni grad i Bosnu i Hercegovinu, a jedan od nezaobilaznih objekata jeste upravo i Stara pravoslavna crkva - istakla je Pekić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.