IZJAVA ZA AVAZ

Nijaz Džaka: SDA je podržala Tanovića, jer je "njihov"

Ovo je već peti pokušaj nastavka sjednice, gdje je načelnik panično tražio podršku za svoj izvještaj o radu iz 2022. godine

Nijaz Džaka. Facebook

Piše: Eldar Abaz

24.4.2023

U Općini Novo Sarajevo već neko vrijeme vlada raskol, tako je i nedavno načelnik Hasan Tanović izgubio podršku koalicije. Vijećnici Naroda i pravde su tada istakli da načelnik Tanović ne radi transparentno i po dogovoru kakav je ova koalicija imala. Na 24. redovnoj sjednici koja je održana danas, na kojoj se između ostalog razmatrao i izvještaj o radu načelnika ove općine Hasana Tanovića, još jednom je pokazala da u trojci vlada raskol.

Pritisnuo vijećnike

Za portal „Avaza“ ovu situaciju je prokomentirao zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Nijaz Džaka (NiP).

- Ovo je već peti pokušaj nastavka sjednice, gdje je načelnik panično tražio podršku za svoj izvještaj o radu iz 2022. godine. Trebalo mu je mjesec danas da pritisne vijećnike da daju svoj glas – naveo je Džaka.

Dodao je i to da je izvještaj prošao sa 16 ruku, gdje su mu pomogli vijećnici iz SDA.

Prvo glasanje

- Kada god mu je potrebno nešto, pomognu mu vijećnici SDA stranke. Protiv izvještaja o radu su bili vijećnici iz Naroda i pravde, te suzdržani su bili Naša stranka, i vijećnici SBB-a, kao i nekoliko samostalnih vjećnika – kazao je Džaka.

Ističe i to da primjer toga da SDA načelniku Tanoviću uvijek pomaže, jeste i prvo glasanje kada je bilo 13 ruku.

- Iz SDA su vidjeli da će izvještaj „njihovog“ načelnika pasti, pa su priskočili u pomoć i nabrali još ruku – istakao je Džaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.