HRASTOVI

OŠ "Kiseljak 1": Učenici pripremili razne delicije

Nastavnici i učenici su se za vrijeme odmora počastili svim delicijama koje su krasile stolove uz druženje i promoviranje zdravog načina ishrane

Promoviran zdrav način ishrane. Z. Karić

Z.K.

17.10.2018

Učenici devetog razreda Osnovne škole „Kiseljak 1“ u naselju Hrastovi, s nastavnicama Fatimom Pašić i Mersihom Hajdarević na čelu, na prigodan način obilježili su Svjetski dan hrane. 

Naime, oni su kod svojih kuća pripremili razne specijalitete kao što su kolači, slana jela, salate i sve to donijeli u školu i podijelili s drugim učenicima i školskim osobljem.

Prema riječima direktora škole Nermina Merhemića, nastavnici i učenici su se za vrijeme odmora počastili svim delicijama koje su krasile stolove uz druženje i promoviranje zdravog načina ishrane.


Vrijedni učenici. Z. Karić

- Učenici su se potrudili da sve pripreme kako treba. Osim što su na ovaj način obilježili Svjetski dan hrane, oni su ujedno promovirali i važnost domaćih proizvoda i zdrave ishrane, što je za svaku pohvalu – kazao je Merhemić.

Dodao je i to da se Svjetski dan hrane počeo obilježavati u svijetu od 1979. godine odlukom Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu, i to sve zbog činjenice da je hrana preduvjet ljudskog opstanka i blagostanja te temeljna ljudska potreba.

- Ova aktivnost učenika naše škole potvrdila je osnovni cilj ovog značajnog datuma – istakao je Merhemić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.