OŠ "KISELJAK 2" ZABRĐE

Pet učenika obradovano pametnim telefonima i tabletima

Školu posjetili predstavnici neformalne grupe građana, koji su se okupili s ciljem da kroz zajedničko djelovanje pomažu one kojima je pomoć najpotrebnija

Predstavnici neformalne grupe građana s direktorom Zijadom Bašićem. Zijada Karić

Piše: Z. K. / Avaz.ba

16.9.2020

Osnovnu školu „Kiseljak 2“ Zabrđe posjetili su predstavnici neformalne grupe građana, koji su se okupili s ciljem da kroz zajedničko djelovanje pomažu one kojima je pomoć najpotrebnija. Oni su, kazao je direktor škole Zijad Bašić, u saradnji sa rukovodstvom OŠ „Kiseljak 2“ Zabrđe, obradovali pet učenika dodijelivši im pametne uređaje, mobilne telefone i tablete.   

- Iako naša škola trenutno realizira redovnu nastavu, u školi, ipak moramo biti spremni za situaciju da, ukoliko bi došlo do širenja Covid -19 virusa, nastavu ponovo održavamo putem on line platformi – kazao je Bašić.

Predstavnici ove grupe su, prilikom uručivanja donacije kazali kako je cilj ove akcije da, pored same pomoći učenicima u vidu donacije pametnih telefona i tableta, u tome da se kod djece razvija svijest o tome koliko je važno pomagati drugima, kako bi, kada jednog dana odrastu te kada i sami budu u prilici, pomagali drugima.

Direktor Bašić, dodao je kako je zadovoljstvo vidjeti da postoje ljudi koji još uvijek brinu za druge i imaju osjećaja za društvenu odgovornost, unatoč teškim vremenima i situaciji sa pandemijom koronavirusa.

- Posebno nam je drago, što su oni koji stoje iza ove donacije, bivši učenici naše škola, a i mi ćemo nastojati da i dalje obrazujemo i odgajamo generacije koje će cijeniti ljudske vrijednosti kao što je humanost i pomaganje drugima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.