HUMANITARNA AKCIJA

Učenici OŠ "Kiseljak 2" uz pomoć nastavnica prikupili 1.071 KM za Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka"

Nastavnice Emina Dreca i Selma Muharemović su pokrenule humanitarnu akciju na nivou škole

Piše: Z. Karić

11.2.2022

Humanitarna akcija za djecu oboljelu od karcinoma - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Povodom Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka i Svjetskog dana borbe protiv raka, u Osnovnoj školi „Kiseljak 2“ u Zabrđu pokrenuta je humanitarna akciju.

Nastavnice Emina Dreca i Selma Muharemović su pokrenule humanitarnu akciju na nivou škole, a direktorica škole Amra Huseljić je u saradnji sa džematskim efendijama proširila akciju i na nivou lokalne zajednice. Učenici i uposlenici su pripremili razne ukusne delicije.

- Prikupljeni novac u iznosu od 1.071 KM donirat ćemo Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka" koje je osnovano 2003.godine. Udruženje djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama pruža smještaj, hranu i psihosocijalnu podršku. Naše malo, nekome znači puno! Hvala svima koji su bili dio ove naše akcije, učenici, roditelji, staratelji, kolektiv naše škole, mještani i džematski imami - kazala je direktorica Huseljić.


Humanitarna akcija za djecu oboljelu od karcinoma - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka obilježava se 15. februara. Svrha obilježavanja ovog dana je informisati javnost o raku kod djece. Šok, strah, nemoć, prva su osjećanja sa kojima se suočavaju roditelji djece oboljele od raka. Zato je važno pomoći roditeljima u prevazilaženju svakodnevnih teškoća sa kojima se suočavaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.