USPJESI

"Volontiranje je cool": OŠ "Kiseljak 2" Zabrđe pobjednički tim iz SBK

Volontiranje pruža priliku za razvoj vještina saradnje, empatije i timskog rada, kazala je direktorica Huseljić

Učenici OŠ "Kiseljak 2" s nastavnicima i direktoricom. Facebook

8.12.2023

Više od 300 učenika volontera iz 50 osnovnih škola iz pet bh. kantona, među kojima je i Osnovna škola „Kiseljak 2“ Zabrđe, predstavilo je svoje aktivnosti na “Galeriji volonterizma” u hotelu “Holiday” u Sarajevu, završnoj manifestaciji projekta “Volontiranje je cool”.

Zabava i druženje

Učenici su kroz zabavu i druženje razmijenili iskustva, ideje te predstavili jedni drugima realizirane aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama. Glavni sponzor projekta je Delegacija EU u BiH.

Osnovna škola “Kiseljak 2” Zabrđe pobjednički je tim iz Srednjobosanskog kantona, a školu su predstavljali učenici Amila Kečo, Dženana Smajlović, Ema Boja, Anida Boja i Ermin Omeragić, u pratnji nastavnice Emine Drece, nastavnika Mehmeda Kožara i direktorice Amre Huseljić.

Vrijedni učenici

- Ponosni smo na sve što smo do sada uradili u našoj školi i ponosni smo na sve naše uspjele projekte koje smo uradili za našu školu i za naše vrijedne učenike, zajedno sa svim zaposlenicima. Učenici bi trebali volontirati iz više razloga. To iskustvo pruža priliku za razvoj vještina saradnje, empatije i timskog rada - kazala je Huseljić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.