GRADAČAC

Žene SBB-a Gradačac donirale madrace u UKC Tuzla

M.Mu

27.5.2018

Forum žena Saveza za bolju budućnost BiH Općinski odbor Gradačac realizirao je još jednu humanu akciju. Naime, vrijedne članice iz Gradačca iznenadile su pacijente i osoblje Klinike za bolesti uha, grla i nosa Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla novim madracima.

Na ovom se neće stati, jer će Forum žena SBB–a Gradačac u narednom periodu ovoj klinici isporučiti i jastuke, jorgane te posteljinu za kompletan odjel.

- Uz malo volje i pomoći dobrih ljudi, sakupili smo dovoljan broj sredstava za kupovinu madraca, jastuka, jorgana i posteljine. Hvala dobrim ljudima koji su dio ove naše priče te onima koji žele ostati anonimni. Ideja je nastala sasvim spontano, kada je naša prijateljica ležala sa svojim sinom na ovom odjelu. On se konstantno žalio da ga krevet žulja i bode. Ovom dječaku se ispunila želja da njegovi vršnjaci i odrasli pacijenti konačno leže na udobnim krevetima. Kada već moraju u bolnicu, želimo im olakšati te dane provedene tu – ističe Lejla Vuković, članica Foruma žena SBB–a Gradačac.

Ovo je samo jedna od mnogobrojnih akcija koju je proveo Forum žena SBB-a Gradačac, koji je s Udruženjem "Zmajice" posjetio i Sajam ljepote "Dodir Pariza", gdje su osigurani kozmetički tretmani poput nadogradnje trepavica, iscrtavanja obrva za žene koje su poslije hemoterapije imale fizičke posljedice.



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.