SVEČANOSTI

Univerzitet u Tuzli promovirao 980 diplomanata i magistranata

Rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić istakla je da je današnja svečanost dokaz da uz zajednički napor, podršku i znanje ne izostaju dobri rezultati

L. Ilić-Osmančević

23.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli održana je danas dodjelom diploma i bacanjem kapa u zrak, čime je akademska zajednica postala bogatija za skoro 1.000 visokoobrazovanih osoba.

Diplome su dobili 889 diplomanaata i 91 magistar koji su svoje školovanje uspješno završili 2017./2018. na Tuzlanskom univerzitetu.

U univerzitetskoj dvorani podršku diplomantima i magistrantima, osim njihovih nastavnika, dekana, pružili su im i njihovi roditelji koji su s ponosom gledali na uspjeh svojih najbližih.

Osim uručenja diploma, na svečanosti je upriličeno i polaganje Hipokratove zakletve za svršene studente Medicinskog i Farmaceutskog fakulteta.

Rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić istakla je da je današnja svečanost dokaz da uz zajednički napor, podršku i znanje ne izostaju dobri rezultati. Ponosni smo kao Univerzitet na našu djecu koja su okončala svoje studije i nadam se da ih čeka lijepa budućnost.

- Nadamo se da će naši srednjoškolci prepoznati Univerzitet u Tuzli kao mjesto njihovog daljnjeg obrazovanja, gdje mogu steći nova kvalitetna znanja na dobrobit svih nas - kazala je rektorica Nermina Hadžigrahić.

- Dragi diplomanti i magistri, želim da vaše kompetencije što prije budu prepoznate i da vam se kroz radni angažman pruži prilika da pokažete svoje znanje i da vam put koji ste odabrali bude uspješan - kazao je ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović.

Iako je situacija u Bosni i Hercegovini veoma loša, većina studenata ipak planira ostati u svojoj domovini i ovdje graditi budućnost.

Subhija Delić iz Lukavca završila je Farmaceutski fakultet u Tuzli. Trenutno radi pripravnički staž u apoteci u Lukavcu.

- Planiram položiti državni ispit i nadam se da ću naći zaposlenje. Želja mi je da nađem posao koji će mi omogućiti daljnje napredovanje u karijeri i svakako planiram ostati u svojoj domovini - rekla je Subhija.

Poput Subhije i Benjamin Fajić, bachelor radioloških tehnologija smatra da je važno ulaganje u sebe i nada se da će mu se uloženi trud i rad isplatiti. U narednom periodu prioritet mi je da završim pripravnički staž i da položim državni ispit kako bi mogao dobiti licencu za rad - kazao je Benjamin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.