REAKCIJA

SDP Tuzla: Vrši se nelegalna anketa o ulasku SDP-a u vlast sa SDA

Jasmin Imamović. Arhiv

Avaz.ba

12.3.2019

Gradska organizacija SDP-a Tuzla oglasila se saopćenjem za javnost, u kojem navodi da se vrši nelegalna anketa članova Gradske organizacije SDP-a BiH Tuzla o navodnom ulasku u vlast na nivou Tuzlanskog kantona.  

- Navedena anketa je nestatutarna i nelegalna. Iza nje ne stoji Gradska organizacija SDP-a BiH Tuzla i smatramo da je to pokušaj određenih interesnih grupa da destabiliziraju Gradsku organizaciju SDP-a BiH Tuzla i SDP-a BiH - piše u saopćenju za javnost. 

Kako kažu, prema njihovim informacijama, to rade određene interesne skupine i pojedini članovi Gradske organizacije SDP-a BiH Tuzla, protiv kojih će, kada utvrde odgovornost na osnovu dokaza kojima rapolažu, pokrenuti postupak isključenja iz SDP-a BiH. 

- Nestatutarna anketa vrši se u svrhu pritiska na Glavni odbor SDP-a BiH, koji će u subotu odlučivati o zahtjevu Kantonalne organizacije SDP-a BiH Tuzla o ulasku u vlast na nivou Tuzlanskog kantona sa Strankom Demokratske Akcije. Podržavamo svako demokratsko izražavanje stavova na nadležnim organima i pravo svakog člana Glavnog odbora na svoj stav, ali ne podržavamo smišljeno zbunjivanje naših članova i javnosti na bilo koji način koji nije propisan našim aktima - zaključuju iz Gradske organizacija SDP-a Tuzla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.