TUZLA

Odbrana vozača Golfa: Tuča više osoba prethodila saobraćajnoj nesreći u kojoj je smrtno stradao Ismar Subašić

Bakir Hećimović. Arhiv

Piše: E.Sk / Avaz.ba

23.12.2019

Općinski sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor za Amara Mustedanagića (22) iz Tuzle zbog, kako je navedeno u saopćenju, sumnji da je upravljao automobilom Golf 5 i da je prednjim desnim dijelom vozila udario Ismara Subašića (22), koji je desetak minuta nakon prijema na UKC Tuzla preminuo.  

Mustedanagić se nakon udara nije zaustavio, a uhapšen je u akciji službenika Uprave policije MUP-a TK.

Kontaktirali smo i Mustedanagićevog advokata Bakira Hećimovića, koji je za „Avaz“ dao sljedeću izjavu:

- Imajući u vidu negativne medijske istupe u odnosu na mog branjenika, osumnjičenog Amara Mustedanagića, ističem prije svega da on izražava svoje žaljenje zbog kritičnog događaja, ali, također, želim napomenuti činjenicu da je nesretnom slučaju prethodila tuča velikog broja osoba na sredini kolovozne trake u neposrednoj blizini prolaska vozila kojim je upravljao moj branjenik. U daljnjem toku istrage će se utvrditi sve relevantne okolnosti pod kojima je došlo do kontakta vozila i jednog od lica, odnosno oštećenog, u ovoj pravnoj stvari. U prilog našoj tvrdnji u ovoj fazi postupka ističemo da je naredbom o provođenju istrage protiv osumnjičenog Amara Mustedanagića istom stavljeno na teret krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa učinjeno iz nehata jer je sasvim jasno da postoji čitav niz nerazjašnjenih okolnosti o ovim slučaju.

Na Južnoj gradskoj magistrali postoje nadzorne kamere na semaforima kod hotela ''Tuzla'', najvjerovatnije i ''Mercatora'', kao i na obližnjoj benzinskoj pumpi „Gazprom“. Možda upravo videosnimci nadzornih kamera pomognu nadležnim organima u rasvjetljavanju ovog tragičnog događaja.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.