LJEPOTICE

Gdje su danas i šta rade lijepe cazinske trojke

Adna, Azra i Admira sad su u Bihaću, zajedno žive i studiraju

M. AVDIĆ

21.6.2019

Sestre Kapić. Društvene mreže

Društvene mreže preplavljene su ovih dana fotografijama lijepih maturantica, trojki iz Cazina, Adne, Azre i Admire Kapić. 

Međutim, riječ je prošlogodišnjim slikama jer su ove, jedine trojke u obrazovnim ustanovama na području grada Cazina i Unsko-sanskog kantona lani okončale srednjoškolsko obrazovanje u cazinskoj Gimnaziji.

Sestre su nam kazale da su i same iznenađene jer je riječ o starim fotografijama iz lijepih srednjoškolskih dana.

Adna, Azra i Admira sad su u Bihaću, zajedno žive i studiraju.

-  Admira i ja smo na Fakultetu zdravstvenih studija, a Azra je na Tehničkom fakultetu, smjer Elektrotehnika. Stanujemo zajedno, što je nekako i logično. Jedino zanimanje i briga su nam fakultet i redovno polaganje ispita - kazala nam je najstarija sestra Adna. Ona je od sestre Admire starija pola minute, dok je Admira od Azre starija čitavu minutu.  

Sestre Kapić rođene su 9. decembra 1998. godine u Bihaću.

-  Azra i ja smo jednojajčane bliznakinje i zato se Admira malo razlikuje od nas. S tim da smo se više razlikovale od nje kad smo bile manje, ali kako smo starije, sve više ličimo - objašnjava Adna.

Trojke imaju i osam godina starijeg brata koji je građevinski inžinjer po zanimanju.

- Oduvijek smo se nas tri odlično slagale, a tako je i danas. Nije bilo ljubomore. Tako je i s bratom. Za njega je bila velika sreća dobiti tri sestre odjednom, svugdje se hvalio s nama - kaže Adna.

Dodaje da su ona i Admira trenutno sretno zaljubljene, dok Azra nema momka.

- Naši momci razumiju našu sestrinsku vezu, jer je ona ipak drugačija od ostalih i nema problema u vezi s tim. A sigurno je svima na početku čudno, ali ubrzo shvate da imamo poseban odnos - kaže nam na kraju Adna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.