ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Dokazani patriota i borac za očuvanje integriteta Bosne i Hercegovine

SBB se uvijek trudio da na prvo mjesto stavi demobilisane borce i ratne vojne invalide

Avaz.ba

3.10.2018

Borac za ljude i dokazani partiota BiH koji se već osam godina u ime SBB-a u federalnim klupama bori za očuvanje i integritet domovine Nasir Beganović iz Zenice ove godine našao se na listi za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, pod rednim brojem 3, u ime Saveza za bolju budućnost BiH. 

Borac za borce ARBiH

Kao šef Kluba poslanika SBB-a imao je priliku pokrenuti mnoge inicijative, a kao najvažnije navodi donošenje Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju te amandmani koji su vratili policijskim službenicima pravo na beneficirani radni staž i povećanu penziju.

- Jedan, prema mom mišljenju, od najznačajnijih projekata je podrška udruženjima koja pomažu našim demobilisanim borcima i ratnim vojnim invalidima. Osim toga, SBB se uvijek trudio da na prvo mjesto stavi demobilisane borce i ratne vojne invalide te sve druge marginalizirane grupe, kao što su rudari, studenti, porodilje, prosvjetni radnici - ističe Beganović.

Kampanjom je, kako kaže, veoma zadovoljan, jer se članstvo SBB-a svakim danom povećava, a skupovi su veoma posjećeni.

- Cilj je da pokažemo građanima da je Savez za bolju budućnost BiH jedina progresiva ka Evropskom putu te jedini spas od loše vladavine koja datira na ovim prostorima više od 20 godina. Zajedno s kandidatom za člana Predsjedništva BiH Fahrudinom Radončićem, koji jedini od kandidata ima znanje, moć i iskustvo da realizira sve programske ciljeve - kaže Beganović.

Strah od SBB-a

Opstrukcije koje se dešavaju kandidatima SBB-a ocjenjuje kao strah od Saveza za bolju budućnost i onoga što ova politička partija nudi građanima.

- I sam sam se susretao s raznim opstrukcijama od drugih političkih subjekata, ali samo mogu reći da se oni nas boje, to je jedini razlog svih ovih dešavanja - rekao je Beganović.

Ističe da su građani upoznati da je on čovjek koji nikada nije odbio pružiti pomoć te da je adresa za rješavanje kako ličnih, tako i kolektivnih pitanja.

- Pokušao sam uvijek pomoći ljudima i uvijek sam spreman da ih saslušam. Kroz svoj angažman u Federalnom parlamentu sam to i dokazao - kaže Beganović.

Fahrudin Radončić može pokrenuti put BiH ka boljoj budućnosti

Lider SBB-a Fahrudin Radončić je jedina osoba koja može pokrenuti bolju budućnost BiH, jedino s njim možemo krenuti ka Evropskom putu. On je čovjek koji je dokazao kroz zapošljavanje, izgradnju, stipendiranje učenika i studenata da je mnogo kvalitetniji kandidat od svih drugih. Radončić je jedina osoba koja se može suprotstaviti opstrukcijama i napadima na BiH koji decenijama traju - rekao je Beganović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.