SVEČANOSTI

Počasni građanin dr. Ferid Muhić: Hvala svima što su vidjeli moj doprinos

Održana svečana sjednica Skupštine ZDK

Piše: D. Pašalić

29.8.2019

Obilježavanje Dana Zeničko-dobojskog kantona - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Nizom aktivnosti, i to polaganjem cvijeća i odavanjem počasti poginulim borcima Armije RBiH i civilnim žrtvama rata na spomen-obilježju ''Kameni spavač'' počelo je obilježavanje Dana Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Uručena priznanja

Potom je organiziran prijem u Uredu premijera, nakon kojeg je održana svečana sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima. 

Dobitnik priznanja ''Počasni građanin ZDK'' je prof. dr. Ferid Muhić, dok su dobitnici Plakete Aldin Kajmaković, Sakib Mahmuljin, Semir Osmanagić, Amir Brka i Salih Jalimam – posthumno.

Prema riječima profesora Muhića, izuzetna mu je čast što je njegov doprinos u razvoju Kantona prepoznat.

- Na ovaj događaj gledam kao na nešto veoma značajno za budućnost cijelog regiona i ovog dijela Evrope. Drago mi je ovo priznanje, koje je veoma teško opravdati. Hvala svima što su vidjeli moj doprinos. Veoma ste me raznježili što ste me se sjetili i uručili mi priznanje – izjavio je on.

Među dobitnicima Plakete je dugogodišnji humanista Aldin Kajmaković, koji je poručio da, iako je priznanje adresirano na njegovo ime, ono je zapravo priznanje za sve ljude koji učestvuju u projektima koje rade.

- Ovo je veliko priznanje posebno jer je to, nakon niza drugih, “manjih” priznanja, veliko priznanje u mojoj lokalnoj zajednici i najviše na kantonalnom nivou koje će biti podstrek za još veći rad – poručio je Kajmaković.

Četiri ministra

Interesantno, svečanoj sjednici Skupštine prisustvovala su svega četiri ministra, i to tri iz A-sda i ministar Nebojša Nikolić (SDA).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.