VISOKO

„Dani Zaima Muzaferije“ od 28. novembra

Planirane četiri predstave, film i izložba slika Romana Petrovića

S prošlogodišnjeg otvorenja u Zavičajnom muzeju. Arhiv

N. Sm.

22.11.2019

Šesnaesta kulturna manifestacija „Dani Zaima Muzaferije“, koja se održava u Visokom, u znak sjećanja na velikana bh. glumišta Zaima Muzaferiju, održat će se od 27. novembra do 8. decembra.

Visočka publika imat će i ove godine priliku da pogleda premijeru predstave visočkog Teatra „Total“. Ovog puta je riječ o predstavi „Kralj igre“ Semjuela Beketa u režiji Jesenka Muzaferije.

U Visokom će gostovati i Kamerni teatar 55 sa predstavom „Slavna Florens“ u režiji Admira Glamočaka, a za najmlađe će biti upriličena lutkarska predstava „Mali Muk“ Pozorišta mladih Sarajevo.

– Ove godine će biti odigrana i predstava „Taksimetar“ po tekstu slovenskog reditelja Gorana Vojnovića, u izvođenju Adema Smailhodžića i Irfana Ribića, a premijerno će biti prikazan i dokumentarni film visočkog reditelja Tarika Hodžića, „Pljuni u šake“. Ove godine imamo izložbu slika Romana Petrovića „Djeca ulice“ iz fundusa Umjetničke galerije BiH, kao i izložbu radova „Na dvije palete“ visočkih umjetnika Mensuda Bečara i Alije Šahinovića – istaknuo je Rasim Kadić, predsjednik Udruženja „Ars tragovi“, koje sve ove godine uspješno organizira manifestaciju.

Otvorenje je planirano za četvrtak, 28. novembra, u 19 sati u Zavičajnom muzeju Visoko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.