PROJEKT U VISOKOM

Treća faza postavljanja videonadzora

Bit će pokrivene i lokacije divljih deponija

Fena / Avaz.ba

21.8.2020

Pod videonadzorom su ulazi u grad. Avaz

Na području Visokog u toku je realizacija treće faze postavljanja videonadzora na području grada. Trenutno se izvode radovi na postavljanju kamera na 11 lokacija, od Seoče do Vratnice te od Gračanice do Buka.

S obzirom na sveobuhvatnost radova, treća faza tehnički je najzahtjevnija, saopćeno je iz Gradske uprave Visoko, koji je, kako ističu, jedna od prvih lokalnih uprava u Bosni i Hercegovini koje su uspješno implementirale projekt integralnog sistema videonadzora na širem području grada.

Prve aktivnosti realizacije postavljanja videonadzora započele su 2014. godine. U prvoj fazi pokriveno je 12 lokacija s pripadajućim data i monitoring centrom. U drugoj fazi instalirane su analitičke kamere koje mogu identificirati vozila na osnovu registarskih oznaka, a kojima su pokriveni ulazi u grad Visoko.

U narednom periodu planirano je nadzornim kamerama pokriti lokacije divljih deponija kako bi se spriječilo nelegalno odlaganje otpada s posebnim akcentom na riječna korita. Također, planirano je izvršiti mapiranje i identifikaciju privatnih nadzornih sistema, a sve s ciljem poboljšanja sigurnosti građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.