JEDNOGLASNA ODLUKA

Počinje rekonstrukcija zeničke bolnice

Vlada ZDK već izdvojila 11 miliona KM

E. Ma.

8.3.2021

Zenička bolnica. ARHIV

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Zenice jednoglasno je data saglasnost za rekonstrukciju Kantonalne bolnice Zenice.

Za tu namjeru, Vlada Zeničko-dobojskog kantona već ranije je osigurala 11 miliona eura.


Zemljište i dalje ostaje u vlasništvu Grada Zenice

U svom izlaganju, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović rekao je da zemljište i dalje ostaje u vlasništvu Grada Zenice te nije dozvoljena gradnja dodatnih objekata.

- Mi smo samo dozvolili da se napravi nova kotlovnica, zamijeni stolarija, rekonstruišu postojeće zgradnje. Odnosno, ne mijenja se ništa i mi ništa nismo popustili. Vlasništvo objekata i zemljišta i dalje se vodi na Gradu Zenica - kazao je Kasumović.

Vijećnik Šerif Patković (SDA) istakao je da mu nije baš jasno nerazumijevanje na relaciji općina/Grad Zenica-Vlada ZDK, te da je bolnici potrebna i interventna kardiologija za što Grad Zenica još uvijek nije dao dozvolu jer se radi o gradnji dodatnih objekata i zgrada.

Kasumović je odgovorio da neće dozvoliti tek tako predaju zemljišta te da se još uvijek oko tog projekta može dogovarati s Vladom Zeničko-dobojskog kantona koja ima za interes gradnju dodatnih objekata/odijela.

Put kojim se ide ka tome da postane klinički univerzitetski centar

Predstavnik kluba vijećnika "Zeničke inicijative Kasumović Fuad" Kenan Uzunović ustvrdio je da, ukoliko je ovo put kojim se ide ka tome da postane klinički univerzitetski centar koji je potreban Zenici i kantonu, onda misli da su na pravom putu. 

- Čestitke Gradskoj upravi, Vladi ZDK i Kantonalnoj bolnici Zenica na postizanju dogovora - rekao je Uzunović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.