PREVIRANJA U ZDK

Oglasio se Fuad Kasumović o potencijalnom izbacivanju iz vlasti

Također je izrazio svoje negodovanje zbog uloge Kenana Uzunovića, koji je sada uključen u pregovore o vlasti

Fuad Kasumović o previranjima u ZDK. Fena

N. Č.

7.9.2023

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, lider stranke BHI-KF koja se trenutno suočava s izbacivanjem iz vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK) prokomentarisao je na svom Facebook profilu nedavna dešavanja.

Kasumović je izrazio zabrinutost zbog pokušaja restrukturiranja vlasti u ZDK koji su se pojavili u medijima posljednjih dana. On je podsjetio da su stranke poput SDP-a, NiP-a i DF-a tokom predizborne kampanje obećavale građanima da će, ukoliko bi im se ukazalo povjerenje, zbaciti s vlasti Omera Škalju i politiku Rame Isaka.

Kasumović je izrazio svoje razočaranje činjenicom da se sada, nakon izbora, "čini da se SDA zamijenila SDP-om u toj koaliciji", te da bi, prema njegovom mišljenju, nova koalicija mogla opet uključiti Škalju i Isaka, koji su bili kritizirani zbog svoje politike. Također je izrazio svoje negodovanje zbog uloge Kenana Uzunovića, koji je sada uključen u pregovore o vlasti, unatoč tome što je tokom kampanje bio glasno protiv Škalje i Isaka.

- Hoće li SDP, NiP i DF sebi dozvoliti da nastave putem loših politika, da nastave voditi ovaj kanton u propast, jer će karcinomi zvani Škaljo i Isak gledati samo svoje interese, ne vjerujem. Iskreno i duboko vjerujem da ćemo nastaviti s razvojem kantona kako je to bilo i u proteklom periodu, pogotovo što nijedan od zastupnika BHI-KF nije napustio stranku izuzev Alena Kapkovića koji je samostalan/nezavisan te da ćemo svu energiju u narednom periodu usmjeriti ka tome ukoliko smo, uistinu, bili iskreni prema građanima u predizbornim obraćanjima - napisao je Kasumović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.