DIJASPORA

Holandski studenti posjetili školu u Mihatovićima

Pomažu bh. osnovce

A. Hu.

20.11.2014

Holandska nevladina organizacija "Out of Area" pri kraju je završetka još jednog projekta u saradnji sa studentima iz Holandije koji kroz praktičnu nastavu žele volontirali u BiH, ovaj put u osnovnoj školi u izbjegličkom naselju Mihatovići kod Tuzle.

Kako nam je prenijela direktorica organizacije Ane Kose (Anee Cosse), studenti su s izbjegličkom djecom iz Podrinja vježbali engleski jezik s novim knjigama dok je druga grupa ukrašavala unutrašnjost škole. Organizirana je i radionica za nastavnike s ciljem poboljšanja efektnosti izvođenja jednog školskog sata.

Narednih dana 25 holandskih studenata djeci će dati korisne instrukcije i iz informacionih tehnologija, a planiraju posjetiti i Srebrenicu.

anee-c

Cosse: Privukli pažnju

- Studenti su prepuni entuzijazma u radu s djecom, a pomogli su im i vrlo susretljivi nastavnici, kao i djeca u Mihatovićima - rekla nam je Ane Kose.

Dugogodišnja humanitarna djelatnica u BiH istakla je zadovoljstvo da je višednevna praktična nastava s djecom u naselju kod Tuzle privukla i predstavnike Kantonalnog ministarstva za obrazovanje, Pedagoškog zavoda u Tuzli te lokalnih TV stanica, koji su razgovarali s holandskim studentima.  

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.