REGION

Milanović i Josipović izviždani u Kninu

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Fena

5.8.2014

 

Govor predsjednika Vlade Hrvatske Zorana Milanovića na središnjoj svečanosti Dana pobjede i domovinske zahvalnosti danas u Kninu popraćen je zvižducima i burnim negodovanjem velikog dijela okupljenih, zviždalo se i predsjedniku Republike Ivi Josipoviću, a govor predsjednika Sabora Josipa Leke saslušan je mirno.

"Skidajte ga, skidajte ga", vikali su nazočni Milanoviću koji se pokušao obratiti skupu dok ih je dio pjevao "Zovi samo zovi" i druge domoljubne pjesme.

"Pozivam one koji dvije godine deru svoje grlo da dođu zviždati na Markov trg jer se tamo zviždi, a ovdje je mjesto na kojem se poštuje", odgovorio im je premijer s govornice.

Znatno manje burnim negodovanjem i zvižducima dočekan je predsjednik Republike, kojemu su iz publike dobacivali "ne dajte mu govoriti" i "Vukovar, Vukovar!"

"Vukovar i Knin su hrvatske svetinje", poručio je nazočnima Josipović dodavši kako su Hrvatskoj njeni branitelji ostavili kao dužnost slobobodu, demokraciju, ljudska prava i gospodarske ciljeve.

Predsjednik Sabora Josip Leko izrazio je zabrinutost dubinom krize i podjelama u hrvatskom društvu. "Umjesto podjele moramo zajednički osigurati bolju budućnost i nama i generacijama koje dolaze," rekao je Leko.

Predsjednik šibenske županijske HVIDR-e svojim je suborcima poručio: "Sad ste u zadnjim redovima, a kad je trebalo bili ste u prvim".

Hrvatska, kazao je, ne ide u dobrom smjeru, a branitelji su marginalizirani. "Ako je Domovinski rat temelj suvremene Hrvatske, branitelji su temeljna vrijednost Domovinskog rata pa i Hrvatske".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.