REGION

Kamere snimile brutalno premlaćivanje Nijemca u Beogradu

Horor video

A. Vr.

14.9.2014

Na YouTubeu je objavljen snimak nadzorne kamere na kojem se vidi brutalno premlaćivanje njemačkog državljanina u Beogradu. Nijemac je u srbijanskoj prijestolnici prisustvovao konferenciji o pravima LGBT osoba. U napadu je zadobio teške tjelesne povrede, te je hitno operisan.

D.H je u Beogradu bio na konferenciji o pravima LGBT populacije 'The future belongs to us', čiji je raspored zbog premlaćivanja radikalno izmijenjen, a organizatori su ovim povodom organizirali i izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj su najavili prosvjedni marš.

Osude napada stigle su iz raznih institucija u Srbiji, a o premlaćivanju su izvijestili i ugledni svjetski mediji poput BBC-ja.

Okolnosti obračuna nisu sasvim jasne, a na internetu se pojavila i snimka nadzorne kamere na kojoj se vidi da je nakon silovitog udarca D.H. nokautiran te je ostao ležati na tlu.

Napala su ga navodno trojica muškaraca, a svi su tokom subote uhapšeni i i određen im je pritvor, objavilo je srbijansko ministarstvo unutarašnjih poslova.

Povrijeđenog je Nijemca u Urgentnom centru posjetio ministar policije Nebojša Stefanović, koji je obrćao da se 'ovakve incidente neće ni trpjeti ni tolerirati' te da će 'uslijediti brza i energična reakcija policije prema svakome ko se pokuša poigravati zakonima'.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.