REGION

Milanović pozvao na dostojanstvo u vukovarskoj Koloni sjećanja

Hrvatski premijer

Fena

17.11.2014

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je u ponedjeljak za Media servis da će Vlada vjerojatno ove sedmice donijeti odluku o raspisivanju predsjedničkih izbora, a sve koji će sutra u Vukovaru sudjelovati u Danu sjećanja na žrtvu Vukovara pozvao je  da budu dostojanstveni.
   
"Htio bih pozvati ljude sutra u Vukovaru da se ponašaju onako kako se neki ljudi jučer nisu ponašali u Milanu, da se ne sramotimo, ne radi nekog dojma vani, već radi sebe samih", rekao je Milanović, naglasivši da je Vukovar nacionalna svetinja i nemojmo po njoj gaziti.

Dodao je da će u vukovarskoj Koloni sjećanja neki predsjednički kandidati biti prvi put u životu, a, kako je rekao, veliki su Hrvati i  Hrvatice.

"Ni ja nisam bio prvi, ali sam već godinama tamo, i to dok još nisam bio predsjednik Vlade, čak niti stranke“, zaključio je premijer Milanović.

Što se tiče proglasa Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, u kojem poručuju da 18. novembra neće ulaziti u krug bolnice u Vukovaru, premijer Milanović kazao je kako ni ne zna ko je u tom stožeru, te istaknuo kako ne komunicira sa stožerima.

„S braniteljima mogu, ali stožeri su ratna kategorija, prema tome neka se stožeri međusobno razračunaju, ako je do toga došlo“.

Upitan misli li da su protesti branitelja ispred Ministarstva branitelja u Savskoj bili uvertira u događanja u Vukovaru, premijer Milanović rekao je: „Valjda oni znaju bolje“.

Na pitanje zašto nije otišao u Savsku, gdje traje protest branitelja, premijer Milanović kazao je kako je uputio poziv, ne samo ljudima koji su tamo, već cijeloj hrvatskoj javnosti da bi pojasnio kakve su namjere Vlade i što je do sada učinjeno.

„Nisam ni trenutka razmišljao o smjeni ministra koji je jedan od svjetlijih likova koje imamo u tom jednom cijelom velikom krugu ljudi", rekao je premijer odgovarajući na spekulacije dijela medija o navodnoj smjeni ministra branitelja, dodavši da ako on ne valja, neće nitko valjati.

Na upit kada će Vlada raspisati izbore za predsjednika Republike, premijer je najavio da će Vlada "ove sedmice vjerovatno donijeti odluku o tome".

"To zaista nije važno, a sad da to golica određen dio ljudi, to je jasno", rekao je Milanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.