REGION

Mladić prije kobne vožnje rekao: Drugari, ako nema mjesta, ja ću u gepek

Detalji nakon nesreće na Adi Huji u Beogradu

(A. Vr.)

23.11.2014

Troje mladih utopilo se u nesreći koja se dogodila rano u subotu na Adi Huji u Beogradu, kada je BMW sa šestero putnika sletio u Dunav, piše Blic .

Do nesreće je navodno došlo kad je vozač, vraćajući se sa zabave na Dorćolu, pri izuzetno velikoj brzini izgubio kontrolu nad vozilom kod Ade Huje i sletio ravno u rijeku.

Policija je dizalicom izvukla olupinu automobila iz rijeke, a na mjesto događaja stigli su i riječna policija, ronioci srbijanske žandarmerije, hitna pomoć i vatrogasci.

Vozaču je određen pritvor od 48 sati. Navodno je vozio pod utjecajem alkohola i sa sobom nije imao vozačku dozvolu. Na cesti pored restorana “Carska ohota”, odakle su sletjeli u rijeku, nema tragova kočenja.
Blic je u nedjelju objavio šokantne detalje koji su prethodili ovoj nesreći koja je zaprepastila javnost u Srbiji. Miloš Janković ušao je u gepek BMW-a odmah po izlasku iz kafića na Dorćolu jer za njega nije bilo mjesta u automobilu.

Nakon što su izašli iz lokala, šesteročlana je ekipa krenula prema BMW-u Dušana Jovanovića. Prije ulaska u automobil zaključili su da ne mogu svi istim vozilom do Ade Huje, gdje su u jednom restoranu planirali nastaviti provod.

- Drugari, ako nema mjesta, evo ja ću u gepek. Nije problem – rekao je Janković i legao nakon čega su zatvorili prtljažnik.

Jovanović je izuzetno velikom brzinom uletio u Dunav kod Ade Huje. Vozač je brzo izašao iz automobila i isplivao na površinu, nešto kasnije izašli su i Luka Višnjić i Milica Jokić.

Policijski ronioci pronašli su u automobilu utopljene Nemanju Antića i maloljetnu A.S. Nekoliko sati kasnije, izvučena je olupina automobila iz rijeke, a policija je nakon toga otvorila prtljažnik i zatekla stravičan prizor.

- Utopljeni mladić je do posljednjeg trenutka pokušavao izaći iz prtljažnika. To smo zaključili jer je nogama razvalio jedan dio zadnjeg sjedišta pokušavajući pronaći izlaz iz jezive situacije. Međutim, voda je u automobil brzo nadirala i mladić se nije izvukao- ispričao je izvor Blica

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.