REGION

IZBJEGNUTA TRAGEDIJA Na crkvu u Živogošću srušio se kran, nema povrijeđenih

Urušila se polovina krova crkve Sv. Križa

Autor:(D. K.)

29.12.2014

Građevinska dizalica srušila se jutros na crkvu u Živogošću. Kran je pao oko 7 sati, a urušila se polovina krova crkve Sv. Križa.

Iako su u tom trenutku u crkvi bili svećenik i časne sestre, na sreću niko od njih nije povrijeđen, prenosi Dalmacija News.

Dizalica je u vlasništvu zagrebačke kompanije "Tehnika" koja radi na obnovi hotela "Nimfa", koji se nalazi u sklopu hotela "Živogošće".

- Srušio se jedan od dva krana koja su postavljena u blizini crkve zbog obnove hotela "Nimfa". Na sreću, nije bilo povrijeđenih osoba iako je neko mogao i poginuti. Kod nas su izrazito jaki udari bure i dizalice su vrtjele, a očito je zbog toga puknuo kompletan nosač krana. Izvođači radova tvrde da su gradilište propisno osigurali, ali je li sve to bilo napravljeno po propisima će najvjerojatnije odlučiti policija  - kazao je očevidac Igor Talijančić.

Dodao je da je razgovarao s jednim od inžinjera s gradilišta koji mu je rekao da je najvjerovatnije pijavica zahvatila dizalicu, te je odnijela teret koji stvara protuuteg zbog čega je krak krana pao na krov crkve.

- Oni su spremali gradilište prije pauze zbog novogodišnjih blagdana, a taj mi je inžinjer kazao da mu se u više od 20 godina koliko radi na građevini nikada nije dogodilo ništa slično - napomenuo je Talijančić.

Na teren je izašla i policija, a Ana Čepić iz odnosa s javnošću PU SD kaže kako će nakon uviđaja biti poznato više detalja, kao i visina nastale materijalne štete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.