REGION

PODGORICA Sin Svetozara Marovića 3. januara na slobodi?

Pregovarao o sporazumnom priznanju krivice

Srna

31.12.2015

Miloš Marović, sin visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, danas je u Specijalnom tužilaštvu Crne Gore pregovarao o sporazumnom priznanju krivice i na slobodi bi se mogao naći već 3. januara, javili su crnogorski mediji.

Advokat Zdravko Begović rekao je da je Miloš Marović pred tužiocima priznao krivicu i saopštio im koliko je spreman da provede u zatvoru i koliko novca da vrati kako bi se "odužio" za krivično djelo.  

Begović zbog tajnosti postupka nije želio da kaže što je konkretno ponuđeno u zamjenu za Marovićevu slobodu, ali je rekao da vrlo brzo očekuje odgovor Tužilaštva.

- Mislim da je rješenje i zaključenje tog sporazuma negdje na samom kraju i računam da je suštinski, ako ne formalno, sve gotovo i dogovoreno - rekao je Begović.

Miloš Marović je osumnjičen da je učestvovao u navodno nezakonitim poslovima u vezi sa prodajom zemljišta u zaleđu plaže Jaz, kojom je opština Budva oštećena za 1,4 miliona evra.

Uhapšen je 3. decembra u privatnoj bolnici Kodra, nepuna dva mjeseca nakon što su lisice na ruke stavljene ostalim osumnjičenima u toj istrazi.

Begović je pojasnio da Milošu Maroviću pritvor ističe 3. januara i da se može desiti da on do tada bude pušten na slobodu. 

Mediji su ranije objavile da se Miloš Marović dogovorio sa tužilaštvom da u zatvoru odsluži desetomjesečnu kaznu i plati 380.000 evra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.