REGION

KAKVA PRIČA IZ SRBIJE Neznanac im upao u kuću i zatražio sira i hljeba

Nesvakidašnja situacija u domu bračnog para iz Gornje Trnave

(D. K.)

17.3.2016

Bračni par iz Gornje Trnave u Srbiji neobično je reagovao na stranca koji je nepozvan upao u njihov dom. Makedonac (54) upao je naime u njihovu kuću u niškom selu i tražio hranu.

"Daj hljeba i sira", zavikao je s vrata i šokirao domaćicu Zoricu koja je, kada je primijetila da stranac drži ruku ispod jakne, pomislila da je naoružan. Ipak dala mu je hljeb koji je zatražio. Sir nije imala. Ona i njen suprug odlučili su naime "ispoštovati tradiciju" i stranca "nahraniti i napojiti". Tek nakon toga pozvali su policiju i hitnu pomoć.

Prepričavajući događaj domaćin Nenad rekao je da su strancu, kada je pojeo, skuhali kafu te mu dali cigarete. On im je pak ispričao da pet dana ništa nije jeo, kao i da je u Makedoniji bio u psihijatrijskoj bolnici i da je do njih danima putovao pješke iz Beograda.

- Nije bio agresivan, ali je pričao nepovezano, očigledno je da s njim nije bilo u redu. Znam da su psihijatrijski bolesnici nepredvidivi pa sam strahovao što može učiniti, naročito jer su u kući bili starac i dijete - ispričao je Nenad i dodao da su strancu pustili narodnu muziku da ga smire, a dok nije gledao pozvali su hitne službe.

Policija je privela Makedonca kojem je zbog kršenja Zakona o strancima određena kazna od 8.000 dinara, ali kako nije imao novac zamijenjena je zatvorom u tajanju od osam dana, piše Telegraf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.