REGION

BRKIĆ: Budite sigurni da će SDP doživjeti poraz na glasanju u Saboru i da zahtjev za opoziv neće proći

Glavni sekretar HDZ-a

Redakcija

26.5.2016

- Budite sigurni da će SDP doživjeti poraz na glasanju u Hrvatskom saboru i da zahtjev za opoziv Tomislava Karamarka neće proći - kazao je Milijan Brkić na današnjoj press konferenciji.

Glavni sekretar HDZ-a naglasio je i da je Karamarko potpredsjednik Vlade i da ne vidi što bi se tragično moglo dogodili da se to promijeni. Dodao je, između ostalog, i da nema mjesta širenju informacija o preslagivanju Vlade i izlasku Domoljubne koalicije jer se to neće dogoditi, piše Večernji.

- Vlada će izdržati cijeli mandat, nema priče o izlasku Domoljubne koalicije iz Vlade. Mi imamo dovoljno glasova u Hrvatskom saboru- kazao je Brkić i dodao da apelira vladajuće da se prestanu prepucavati preko medija i da počnu provoditi predviđene reforme.

Na pitanje je li istina da je Most Karamarku dao ultimatum da "džentlmenski odstupi" u roku od 48 sati, Brkić je kazao da to nije istina.

- Čuo sam se nekoliko puta s članovima Mosta. Partneri ne razgovaraju na temelju ucjena i HDZ neće nikome dozvoliti da tako razgovara. Svatko može promišljati kako želi, ali nikakvi ultimatumi ne dolaze u obzir nego otvoren razgovor- otkrio je Brkić.

- Razgovora je bilo puno, a razgovaralo se i o tome. No ono što je sad najbitnije je da Domoljubna koalicija i Most krenu rješavati probleme hrvatskih građana - kazao je Brkić koji se osvrnuo i na informacije da će neki zastupnici Mosta glasati protiv Karamarka.

To je bogatstvo demokratije da svako drugačije misli. Tako i u ovom slučaju. Budite sigurni da će SDP doživjeti poraz na glasanju u Saboru i da taj zahtjev za opozivom neće proći. Ima još vremena, tri sedmice. Ja sam realni optimist, uvjeren sam da će SDP izgubiti, a HDZ s Mostom nastavlja svoj rad bez rušenja Vlade i izlaska iz nje - zaključio je za kraj Milijan Brkić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.