REGION

Policajac prijetio kolegama: Sve ću vas pobiti

Avaz.ba

15.10.2017

Policajac iz Kavadaraca, na jugu Makedonije, J. K. fizički je napao ispitnu komisiju "Udruženja vozača“ u Velesu, prijeteći im da će ih sve pobiti, zato što njegova kćerka nije uspjela da položi vozački ispit, potvrdili su iz MUP-a.

Nemio incident policiji su prijavili S.N. iz Kavadaraca, predsjednika ispitnog centra "Udruženja vozača“ u Velesu i njegov kolega C.P. iz Negotina, kontrolor polaganja vozačkog ispita u istom centru. 

Oni su policijskim inspektorima ispričali da je u prostorije ispitnog centra upao policijski službenik J. K. iz Kavadaraca i odmah počeo da im prijeti zato što njegova kćerka nije uspjela da položi vozački ispit.

Na izlasku iz kancelarije, J. K. je zaprijetio predsjedniku i kontroloru ispitne komisije da će njih i druge članove ispitne komisije pobiti ako njegova kćerka ne položi vozački ispit.

Nedugo potom, pobješnjeli policajac se ponovo vratio i fizički nasrnuo na S. N. i C. P. Napadnutom predsjedniku i kontroloru u ispitnom centru u pomoć je priskočila njihova koleginica M. I. pa su svo troje nekako uspjeli nasilnika da izbace iz kancelarije.

Na odlasku, policajac J. K. im je zaprijetio da ide da uzme pištolj, da će se vratiti i sve ih pobiti.

Policija iz Kavadaraca je od njihovog kolege J. K. oduzela služeno oružje i municiju.

Protiv njega je podnijeta peta krivična prijava zbog nasilja, a i unutrašnja kontrola MUP će protiv njega preduzeti odgovarajuće mjere, prenosi Telegraf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.