Hrvatska policija munjevitom akcijom uhapsila trojicu Bosanaca, kod jednog od njih pronađen "Škorpion"

Jutarnji list
12.02.2018 21:34

Tri muškarca s područja srednje Bosne, koji su uhapšeni na području Španskog, a koji su dan ranije došli u Hrvatsku te se u jednom hostelu prijavili pod lažnim imenima, završila su u Remetincu zbog posjedovanja automatskoga pištolja "Škorpion" i municije.

Danijel M. (33) i Perica S. (48) s područja Novoga Travnika, te Ilija F. (28) iz Rame, uhapšeni su u četvrtak oko 10 sati ujutro, a nakon što je anonimni “savjesni građanin” policiji dojavio kako se na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom u Mercedesu bh. tablica nalazi nekoliko muškaraca s pištoljima, piše Jutarnji.hr. Ubrzo su do Mercedesa došli policajci iz obližnje stanice, no našli su samo prazno vozilo te su krenuli u obilazak trga da vide jesu li vlasnici negdje u blizini.

Očevo oružje 

Nakon desetak minuta vratili su se do Mercedesa, u kojem je tada sjedio Danijel M. (33). Kada su mu prišli da ga legitimiraju, vidjeli su da u džepu ima okvir s mecima za "Škorpion", a ubrzo su ispod sjedala pronašli i sam automatski pištolj. Danijela M. su tada vezali lisicama, no došli su i njegovi prijatelji Perica S. i Ilija F. pa su i oni uhapšeni. Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, tokom obrade niko od trojice muškaraca baš nije bio razgovorljiv te su na policijska pitanja odgovarali “na kapaljku”.

Najprije su vrlo neodređeno govorili o razlogu dolaska u Zagreb. Danijel M. je rekao da je došao da bi jednom rođaku pomogao oko građevinskih poslova. Za "Škorpion" je rekao da je njegov, no da mu je slučajno ostao u automobilu. Rekao je da je pištolj dobio od oca koji je bio u ratu u BiH i da je tamo normalno da ljudi imaju oružje. 

Pretraga soba

Njegov prijatelj Perica S. rekao je, pak, da je u Zagreb došao kako bi pravio društvo Danijelu M., te da mu je Danijel rekao da je došao pokupiti dug od jednoga čovjeka kojeg nije imenovao. Ilija F. je ispričao da je u Zagreb došao prije sedam dana da bi počeo služiti kaznu dobrotvornoga rada na koji ga je osudio Općinski sud u Dubrovniku zbog nanošenja teške tjelesne povrede prije par godina. Kako je policija provjerila, osim Ilije F. i spomenute presude, ostala dvojica muškaraca nisu bila osuđivana. No, dodatne provjere koje je policija provela nakon hapšenja otkrile su da priče trojice muškaraca u jednome dijelu ne stoje.

Naime, na osnovi podataka granične policije otkriveno je da su sva trojica u Hrvatsku ušla dan prije hapšenja u srijedu, no ono što je još interesantnije, otkriveno je da su se sva trojica prijavila u jedan hostel u Dubravi i to pod lažnim imenima. Policija je pretražila i sobe u hostelu, međutim, navodno nisu ništa našli. 

Protiv njih je policija podnijela prijavu zbog nedozvoljenoga držanja oružja, a istražni sudija zagrebačkoga Županijskoga suda odredio im je mjesec dana istražnoga zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od bijega, jer imaju i hrvatsko i BiH državljanstvo.

NA VRH