HAOS

Specijalci povrijedili snimatelja RTS-a, Srbi napali kosovske novinare

Index.hr

26.3.2018

Vlasti u Prištini zabranile su danas ulazak na teritorij Kosova srpskim ministrima Aleksandru Vulinu i Vladanu Vukosavljeviću, a prethodno je ulaz zabranjen i šefu vladinog ureda za Kosovo Marku Đuriću te glavnom sekretaru srbijanskog predsjednika Nikoli Selakoviću, objavila je Radio-televizija Srbije.

Prema izvještajima RTS-a s terena oko 13 sati, jake snage kosovske policije, naoružane dugim cijevima i s fantomkama na glavama, raspoređene u nekoliko blindiranih vozila, na raskršću kod Banjske, desetak kilometara od Kosovske Mitrovice, kontroliraju saobraćaj i putnike.

Izazvalo je to novo pogoršanje odnosa između Beograda i Prištine. Stvari je dodatno zakompliciralo hapšenje Marka Đurića, šefa ureda srbijanske vlade za Kosovo, a koje se dogodilo u popodnevnim satima. 

Naravno, sve to prelilo se i na ulice. Situacija je prilično dramatična, a dokaz toga je i napad na novinara u Kosovskoj Mitrovici, a napadnuta je ekipa portala IndeksOnline.

Nije to jedini napad na novinare na Kosovu danas. Kako javlja RTS, kosovski specijalci su, tokom akcije hapšenja Marka Đurića, napali i povrijedili snimatelja RTS-a Vladimira Milića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.