REGION

Bedžet Pacoli iduće sedmice dolazi u Sandžak?

Avaz.ba

19.7.2018

Kosovski ministar vanjskih poslova Bedžet Pacoli mogao bi doputovati u Srbiju u subotu, u slučaju da dobije odobrenje vlasti u toj zemlji. Pacoli je, naime, dobio poziv da prisustvuje događaju koji u tom gradu organizira Bošnjačko nacionalno vijeće.

Na njegovo ime upućen je poziv da 21. i 22. jula dođe u Novi Pazar, ali i u nekoliko drugih općina u Sandžaku, prenosi portal "Kossev", koji je objavio i fotografiju dokumenta s pozivom koji potpisuje sekretar Bošnjačkog nacionalnog vijeća Mirza Hajdinović.

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća je Sulejman Ugljanin, koji je i lider Stranke demokratske akcije.


Pacoli je rekao da će prihvatiti poziv ako mu vlasti u Srbiji dozvole da doputuje, preneseno je u današnjem UNMIK-ovom pregledu štampe.

On je, kako se jasno navodi u dokumentu koji je objavio "Kljan Kosova", pozvan u svojstvu "zamjenika premijera i ministra vanjskih poslova Republike Kosovo", i to da učestvuje na svečanoj sjednici Nacionalnog vijeća Bošnjaka i na debati "Proces uspostavljanja regionalne stabilnosti i saradnje na Balkanu".

Drugog dana dnevnog reda, kako se navodi u pozivnici, predviđa se i da Pacoli posjeti druge općine i Peštersku visoravan.

- Prihvatanjem ovog poziva i Vašim dolaskom učinit ćete veliku čast Bošnjačkom nacionalnom vijeću, Bošnjacima i svim građanima Sandžaka... Primite izraze našeg poštovanja - navodi se u pozivu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.