NESUGLASICE

Tači prijeti Haradinaju smjenom, mora paziti šta priča

Prema njemu današnja izjava o smrti ideje korekcije pokazuje da je ili duhovit ili da čuva svoju stolicu

Arhiv

Avaz.ba

8.10.2018

Predsjednik Kosova Hašim Tači danas je na konferenciji za medije zaprijetio premijeru Ramušu Haradinaju smjenom sa funkcije ako ne bude korigirao ” stavove i izjave o korekciji granica kao mogućem rješenju za sporazum o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije. - Pozivam premijera da bude racionalniji i odgovorniji u svojim izjavama koje su u vezi sa dijalogom -  rekao je Tači.

Prethodno je danas Haradinaj izjavio da je ideja o korekciji granica kao rezultat dijaloga sa Srbijom mrtva i pri tome izrazio saučešće predsjedniku Tačiju što njegova ideja nije uspela.

Predsjednik  je na to na konferenciji za medije izjavio kako "dijalog nije umro” i ponovo pozvao premijera da vodi računa o izjavama koje daje, prenosi Beta.

- Siguran sam da premijer ima potrebu da koriguje svoju izjavu i stavove o procesu dijaloga -  rekao je kosovski predsjednik.

Tači je rekao kako se borba sa Beogradom odvija za stolom u Briselu i za to Kosovo ima podršku EU i SAD i dodao kako je od premijera očekivao mnogo racionalniji i odgovorniji pristup.

- Naše pozicije nisu vječne, predsjednici i premijeri mogu da se mijenjaju, oni dolaze i odlaze, a pogotovo se mogu promijeniti oni koji se ne poprave”, poručio je Tači.

Prema njemu današnja izjava Haradinaja o smrti ideje korekcije pokazuje da je ili duhovit ili da čuva svoju stolicu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.