NESUGLASICE Siguran sam da premijer ima potrebu da koriguje svoju izjavu i stavove o procesu dijaloga - rekao je kosovski predsjednik

Tači prijeti Haradinaju smjenom, mora paziti šta priča

Prema njemu današnja izjava o smrti ideje korekcije pokazuje da je ili duhovit ili da čuva svoju stolicu

Avaz.ba
08.10.2018 21:33

Foto: Arhiv

Predsjednik Kosova Hašim Tači danas je na konferenciji za medije zaprijetio premijeru Ramušu Haradinaju smjenom sa funkcije ako ne bude korigirao ” stavove i izjave o korekciji granica kao mogućem rješenju za sporazum o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije. - Pozivam premijera da bude racionalniji i odgovorniji u svojim izjavama koje su u vezi sa dijalogom -  rekao je Tači.

Prethodno je danas Haradinaj izjavio da je ideja o korekciji granica kao rezultat dijaloga sa Srbijom mrtva i pri tome izrazio saučešće predsjedniku Tačiju što njegova ideja nije uspela.

Predsjednik  je na to na konferenciji za medije izjavio kako "dijalog nije umro” i ponovo pozvao premijera da vodi računa o izjavama koje daje, prenosi Beta.

- Siguran sam da premijer ima potrebu da koriguje svoju izjavu i stavove o procesu dijaloga -  rekao je kosovski predsjednik.

Tači je rekao kako se borba sa Beogradom odvija za stolom u Briselu i za to Kosovo ima podršku EU i SAD i dodao kako je od premijera očekivao mnogo racionalniji i odgovorniji pristup.

- Naše pozicije nisu vječne, predsjednici i premijeri mogu da se mijenjaju, oni dolaze i odlaze, a pogotovo se mogu promijeniti oni koji se ne poprave”, poručio je Tači.

Prema njemu današnja izjava Haradinaja o smrti ideje korekcije pokazuje da je ili duhovit ili da čuva svoju stolicu.

 

NA VRH