BEOGRAD

Bivši selektor "Zmajeva" predvodit će protest opozicije u Srbiji: Vlast je okupirala cijelo društvo

To nisam mogao da odbijem uprkos svom problematičnom zdravlju, kaže proslavljeni stručnjak

Vujošević: Dužnost svakog časnog čovjeka je da ustane i kaže kako stvari stoje. Arhiv

Blic.rs

8.12.2018

- Osjećao sam obavezu da se odazovem na poziv studenata. Nemam namjeru da tamo izgovaram neke velike riječi i pričam velike priče, ali smatram da čovjek koji ima imalo osjećaja, časti i odgovornosti takav poziv ne treba i ne smije da odbije - kazao je za „Blic“ Duško Vujošević, bivši selektor košarkaške reprezentacije BiH.

Proslavljeni stručnjak pojasnio je zašto će govoriti na građanskom opozicionom skupu danas u Beogradu. 

- To nisam mogao da odbijem uprkos svom problematičnom zdravlju. Vlast je okupirala medije i cijelo društvo, koncentrisala ogromnu količinu novca koje koristi za golo održavanje vlasti i ovo postaje neizdrživo. Predlažem da se svi učlanimo u Srpsku naprednu stranku i da svi dobiju neku sinekuru, pa da nas Bog vidi - kaže Vujošević.

Nekako je i logično da govori na ovom skupu, navodi "Blic".

- Ja sam već platio visoku cijenu za iznošenje mišljenja o ovoj vlasti da bih bilo šta kalkulisao, i smatram da je dužnost svakog časnog čovjeka da ustane i kaže kako stvari stoje. Međutim, u ljude se uvukao strah, a kako bi naš narod rekao: od straha nema lijeka - kaže Vujošević. 

Poslije Kruševca, protestna šetnja protiv nasilja u Srbiji bit će održana danas i u Beogradu. 

Povod za protest je napad na Borka Stefanovića, koji je prije dvije sedmice zajedno sa Bobanom Jovanovićem i Markom Dimićem, aktivistima Ljevice Srbije, brutalno pretučen uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu. 

Stefanović je tada zadobio teške tjelesne povrede kada je, nakon što je udarcima motkom u potiljak oboren na zemlju, izgubio svijest i zaradio nekoliko šavova. 

Zbog ovog teškog incidenta uhapšena su trojica nasilnika iz Kruševca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.