REAKCIJE

Nikolaidis upozorava Dodika: Nemoj se začuditi ako opet bude djelovao NATO

Napominjem da je Crna Gora članica Sjevernoatlantskog saveza

Nikolaidis: Šanse za prekrajanjem su manje od minimalnih

Avaz.ba

8.4.2019

Književnik i publicista Andrej Nikolaidis komentirao je za N1 izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o prekrajanju granica, o čemu je govorio u intervjuu za Espreso.rs.

- Ovo je prvorazredan skandal. Dakle, imate čovjeka koji predsjedava jednom državom, u ovom slučaju Bosnom i Hercegovinom, koji javno kaže da će vam oduzeti dio teritorije. Naravno, moguće je tome prići i crnohumorno. Vi ste vidjeli da tamo u sklopu te države koju on zamišlja je i Kosovo.

Dakle, šanse da to zaista bude tako su manje no minimalne. Moguće je, također, Dodiku napomenuti da je Crna Gora članica NATO-a, pa dakle, ako je naumio silom, a ne može drugačije nego silom, oduzeti dio teritorije Crne Gore, morat će se suočiti sa Sjevernoatlantskim savezom zato što je Sjevernoatlantski savez dužan braniti teritorijalni integritet svake svoje članice, pa tako i Crne Gore, pa bi moja poruka Dodiku bila da se ne začudi ako opet bude bombardiranje kao što je bilo ovo koje su baš ovih dana oplakivali - poručio je književnik Nikolaidis Dodiku.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u intervjuu za srbijanski portal Espreso.rs ponovo je na upit novinara govorio o prekrajanju granica, kazavši da neka vrsta integracije između Srbije i Republike Srpske, ali i dijela Crne Gore u budućnosti mora postojati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.