SRBIJA

Stravični detalji ubistva: Žena iz Sombora tražila razvod pa joj muž brutalno presudio

Branko Vujičić (62) ubio svoju suprugu Desimirku (55), a zatim pokušao samoubistvo

Nezapamćena tragedija danas je potresla stanovnike Sombora. Blic.rs

Blic.rs

22.4.2019

Nezapamćena tragedija danas je potresla stanovnike Sombora, kada je nešto poslijepodne, Branko Vujičić (62) ubio svoju suprugu Desimirku (55), a zatim pokušao samoubistvo.

Prema prvim informacijama, Branko je iz pištolja ispalio metak u grudi svoje supruge, a zatim je pucao sebi u glavu. 

Nesretna žena je umrla na licu mjesta, a Branko je prevezen u bolnici u Somboru, a zatim je zbog teških povreda prevezen u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad.

- Tetka je nešto više od godinu dana radila u Njemačkoj čuvajući starije osobe i tako su se ona i tetak izdržavali od njene zarade. On nije radio, ali tetka Desmirka je htjela mu naći neki posao u Njemačkoj, da vozi kamion, ali on to nije prihvatio. Nisu se najbolje slagali, pa je ona odlučila se razvesti, jer djece nisu imali - kazao njen sestrić Stefan.

Nesretna žena prekjučer je iz Njemačke nakratko došla u Sombor i Branko je ubio.

Po jednoj od verzija događaja, Vujičić je, navodno, neposredno prije nego što je pucao u Desimirku, pozvao policiju telefonom i najavio ono što će uslijediti.

 Nezvanično, somborska policija zbog toga je u rekordno kratkom roku stigla na mjesto ubistva, ali žrtva već tada nije davala znake života, dok je ubica, koji je pokušao samoubistvo pucajući sebi u glavu, bio bez svijesti.

Policija još ispituje sve okolnosti nesretnog slučaja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.