HRVATSKA Osim droge, policija pronašla i dvije puške

U Osijeku zaplijenjeno više od 15 kilograma marihuane, uhapšena dvojica dilera

Osumnjičeni su odvedeni u pritvor i protiv njih će biti podnesena krivična prijava

Avaz.ba / Srna
26.10.2019 16:25

Policajci su nepoznatog muškarca s drogom uočili u šumi kod Sarvaša

Foto: Arhiv

Osječka policija zaplijenila je više od 15 kilograma marihuane i uhapsila dvojicu muškaraca, saopćila je danas Policijska uprava osječko-baranjska. 

Tokom istrage, osim droge, pronađene su puške, okviri za automatsku pušku i više stotina komada municije za automatsko, pištoljsko i lovačko oružje.

Pomoćnik načelnika kriminalističke policije Silvio Šimurda rekao je na konferenciji za novinare da su policajci u četvrtak, 24. oktobra, u šumi kod Sarvaša uočili nepoznatog muškarca sa dvije vreće, koje je bacio kada je policija tražila da se zaustavi, te počeo bježati.  Nakon hapšenja, utvrđeno je da je riječ o 47-godišnjaku i da je u vrećama bilo više od 10 kilograma marihuane i dvije puške, prenose hrvatski mediji. 

Šimurda je naveo da je u nastavku istrage uhapšen i 48-godišnjak koji se dovodi u vezi s ovim krivičnim djelom.  Prema nalogu osječkog Županijskog suda, u Sarvašu su pretresene kuće i druge prostorije u vlasništvu osumnjičenih, gdje su pronađene brojne stabljike, grane i osušeni vrhovi marihuane. Tada je pronađena i municija. 

Osumnjičeni su odvedeni u pritvor i protiv njih će biti podnesena krivična prijava tužilaštvu u Osijeku

Komentari

NA VRH