REGION

Vučić: Odluka o posjeti Crnoj Gori u narednih 24 ili 36 sati

Iznenađen histeričnom kampanjom pojedinih medija u regionu zbog najave njegovog dolaska

Aleksandar Vučić. Avaz

Avaz.ba

3.1.2020

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da će u narednih 24 ili 36 sati biti donesena odluka o tome hoće li posjetiti Crnu Goru.

Mediji su jučer objavili da će Vučić provesti Badnji dan “sa Srbima, pravoslavnim vjernicima na sjeveru Crne Gore”, pozivajući se na nezvanične informacije iz Kabineta predsjednika Srbije.

- To je moja želja, da budem s našim narodom. Predsjednik sam da bih rješavao probleme i da bih bio s našim narodom kada mu je teško. Badnji dan i Božić najradosniji su praznici, vrijeme za praštanje i mirenje i vrijeme kada trebamo pokazati jedinstvo. Ne želim provocirati, već samo da kažem da mi je drago što sam s našim narodom - rekao je Vučić gostujući na Pink televiziji. 


Vučić: Za privatne posjete nemamo potrebu da se najavljujemo. Avaz

On je rekao i kako je iznenađen "histeričnom kampanjom pojedinih medija u regionu" zbog najave njegovog dolaska, ocijenivši da eventualna posjeta Crnoj Gori nije "ni zvanična ni radna".

- Za privatne posjete nemamo potrebu da se najavljujemo, međutim, ako budem išao, najavit ću se, reći ću koje su mi namjere i koliko ću ostati. Ne mislite valjda da se članovi Vlade Crne Gore najavljuju svaki put kad dolaze u Beograd? Bili su barem 50-60 puta. Iskompliciralo se kako bi se nešto jednostavno prikazalo kao problem - rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.