MILAN MILEUSNIĆ

Koronavirus ubio doktora koji je liječio Andriju Miloševića, Petra Strugara, Ivanu Španović...

Izliječeni su i hrvatska rukometašica Katarina Bralo i perjanica rukometne reprezentacije Crne Gore Katarina Bulatović, prenijeli su beogradski mediji

E. T. / Avaz.ba
02.07.2020 12:55

Liječio brojne poznate ličnosti

Foto: Arhiv

Milan Mileusnić, poznati srbijanski doktor, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, koji je liječio poznate sportiste i javne ličnosti, preminuo je u 49. godini poslije kraće i teške borbe sa koronavirusom, saopćeno je sa SMA klinika, čiji je bio osnivač i direktor.

Doktor Mileusnić bio je član Američkog udruženja fizijatara, Srpske asocijacije fizijatara, te predsjednik i jedan od osnivača Udruženja za regenerativnu medicinu i proloterapiju Srbije, kao i direktor Klinike za rehabilitaciju u Harareu, Zimbabve.

U saopćenju se ističe da je Mileusnić bio i jedan od omiljenih ljekara srpskih sportista, glumaca i pjevača.

Od poznatih ličnosti, njegovom terapijom izliječili su se poznati sportisti Srbije kao što su Ivana Španović, Mihail Dudaš, Vanja Udovičić i drugi vaterpolo reprezentativci, košarkaši Aleksandar Rašić i Nikola Korać, rukometašica Andrea Lekić.

Izliječeni su i hrvatska rukometašica Katarina Bralo i perjanica rukometne reprezentacije Crne Gore Katarina Bulatović, prenijeli su beogradski mediji.

Od estradnih ličnosti kod njega su se liječili Marija Kilibarda, Milica Milša, Milan Vasić, Andrija Milošević, Petar Strugar, Viktor Savić, Irina Kruška...

Vrijeme i mjesto sahrane doktora mileusnića biće naknadno objavljeni.

Komentari

NA VRH