SRBIJA

Na društvenoj mreži pojavio se lažni profil Zorane Mihajlović

Mihajlović nema privatni profil ni na jednoj društvenoj mreži

Mihajlović: Zloupotrijebljen indentitet ministrice. Arhiv

G. M. / Avaz.ba

17.9.2020

Na pojedinim društvenim mrežama pojavio se lažni profil potpredsjednice Vlade Srbije i ministrice građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović. Iz ovog srbijanskog ministarstva upozorili su na postojanje lažnog profila radi sprečavanja mogućih zloupotreba i obmanjivanja javnosti, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Na lažnom profilu na društvenoj mreži Instagram pratioci se pozivaju na trgovinu kriptovalutama, uz korištenje slika potpredsjednice Vlade Srbije - navode iz Ministarstva.

Naglasili su kako Mihajlović od stupanja na dužnost u Vladi Srbije ima istu zvaničnu Facebook stranicu na ćirilićnom pismu (https://sr-rs.facebook.com/zorana.mihajlovich/), na kojoj se nalaze zvanične informacije o njenom radu i njeni stavovi, kao i zvanični profil na Instagramu (https://www.instagram.com/zorana_dpm/?hl=sr).

Mihajlović nema privatni profil ni na jednoj društvenoj mreži, uključujući i najpopularnije mreže Facebook, Twitter i Instagram, napomenuli su iz Ministarstva.

- Do sada je bilo više prijava povodom lažnih profila na društvenim mrežama sa imenom i fotografijama Zorane Mihajlović, uz podnošenje prijava Posebnom tužilaštvu za organizovani kriminal - navodi se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.