PREMIJER CRNE GORE

Krivokapić: Rezolucija o genocidu u Srebrenici je bila nepotrebna

Prema njegovim riječima, parlamentarne stranke su nezavisne i same donose odluke

Zdravko Krivokapić. Arhiv

A. K.

18.6.2021

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, kazao je kako smatra da je Rezolucija o genocidu u Srebrenici  bila nepotrebna, jer produbljuje dalje podjele i sukobe u društvu, a pored toga u BiH nije usvojena takva rezolucija.

Krivokapić je kazao da kada su u pitanju događaji u Jasenovcu, Srebrenici, Velici, Bratuncu i bilo gdje drugo gdje su nevino stradali, više puta je govorio da ne možemo politizovati žrtve i koristiti ih za sakupljanje jeftinih političkih poena.

- Ja iskazujem jednako poštovanje prema svim žrtvama. Iza zločina stoje pojedinci, nikada narodi i ni jedan narod ne može biti genocidan, zbog postupanja pojedinaca iz tog naroda - naveo je on.

Dodao je da opraštaju i suze bližnjih ne zaboravljaju, ali se moraju okrenuti budućnosti, te da se prošlost ne može promijeniti, ali se može uticati na sadašnjost i bolju budućnost djece.

Istakao je da je Crna Gora već imala usvojenu deklaraciju evropskog parlamenta o događajima u Srebrenici.

- Možda su ljudi navikli na “britvu” ili da sprovodite naredbe “šefa” na svim nivoima države, suprotno demokratskim načelima o odvojenosti organa vlasti, jer je to bila dugogodišnja praksa na ovim prostorima, ali to nije slučaj sa mnom i ovom Vladom - rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, parlamentarne stranke su nezavisne i same donose odluke i snose ishode istih, ma kakvi oni bili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.