NOVE SKANDALOZNE IZJAVE

Vulin ne prašta Crnogorcima: "Priznajete lažnu državu Kosovo, a srpski narod osuđujete za genocid"

To može samo onaj ko je došao na vlast na talasu srpskog otpora, rekao je

Aleksandar Vulin. Arhiv

A. K.

21.6.2021

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin, danas je ponovo kritikovao vlasti Crne Gore i izjavio da Rezolucija o Srebrenici, usvojena u crnogorskom parlamentu, osuđuje srpski narod za genocid.

- Priznati lažnu državu Kosovo, a držati lekcije Srbiji o miješanju u unutrašnje poslove Crne Gore, može samo onaj ko je došao na vlast na talasu srpskog otpora, a poslije izglasao Rezoluciju o Srebrenici koja srpski narod osuđuje za genocid - ocijenio je Vulin, prenosi Beta.

On je kritikovao najviše premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i predsjednika Skupštine Aleksu Bečića, aludirajući da su došli na vlast uz pomoć pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohija Radovića.

Pozvao ih je da u ime države Crne Gore potpišu Temeljni ugovor sa SPC.

- Ako je Crnoj Gori do boljih odnosa sa Srbijom, neka bar sama odluči da poštuje mišljenje svojih građana srpske nacionalnosti i neka ih ne tjera da priznaju genocid kojeg nema. A ako i to ne može ili ne smije sama da odluči, neka Crna Gora potpiše sporazum sa SPC. Mitropolit Amfilohije je bar toliko zadužio i Bečića i Krivokapića ili se i taj dug vraća samo sa odobrenjem EU, kao i kineski kredit za auto-put - naveo je Vulin.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore saopćilo je danas da Rezolucija o osudi genocida u Srebrenici nije usmjerena ni protiv jednog naroda i države, a ponajmanje protiv srpskog naroda i Srbije. Ministarstvo je navelo i da je „neprimjereno i krajnje pogrešno da se crnogorski građani srpskog nacionalnog predznaka, iznova tretiraju kao pripadnici i briga Srbije“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.