NAKON POSTIGNUTOG DOGOVORA

Premijer Kosova Albin Kurti: Reciprocitet registarskih oznaka vozila je uspostavljen

Naša specijalna jedinica ostaje uvijek spremna za intervenciju u bilo kojem od istih ili sličnih prekršaja u budućnosti, istakao je

Albin Kurti. Arhiva

Piše: H. J. I.

30.9.2021

Premijer Kosova Albin Kurti, nakon postignutog dogovora o deeskalaciji situacije na Kosovu, oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu. 

- Uspostavljen je reciprocitet registarskih oznaka vozila. S obzirom da će registarske tablice Republike Kosovo u Srbiji biti pokrivene državnim simbolom, sve registarske tablice Srbije bez razlike također će biti prekrivene na teritoriji naše države. Specijalna jedinica kosovske policije otišla je 20. septembra u Jarinje i Brnjak kako bi zaštitila granične prelaze i policiju od blokada puteva i slobodnog kretanja. Budući da će oni otići, naša specijalna jedinica ne mora ostati tamo i uvijek je spremna intervenirati u bilo kojem od istih ili sličnih prekršaja u budućnosti - rekao je Kurti. 

Kurtijeva objava na Facebooku. Printscreen

Istakao je da će kosovska granična policija u buduće primenjivati reciprocitet na tablice, dok će KFOR boraviti tamo oko dvije nedjelje kako bi sve bilo sigurno.

- Prošle nedjelje predsjednik Srbije postavio je četiri uslova za sastanak naših predstavnika u Briselu. Naravno da nisu ispunjeni i juče su obavljeni razgovori u Briselu. Sada počinje era kada Srbija počinje da se privikava na reciprocitet - zaključio je Kurti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.