NAKON 22 SATA

Od večeras obavezne Covid-propusnice u Srbiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije da Covid-propusnice ne podrazumijevaju samo dokaz o vakcinaciji, već i PCR test ne stariji od 72 sata, ili antigenski test ne stariji od 48 sati, ili potvrdu o preležanom koronavirusu

N. Aj.

U svim ugostiteljskim objektima od 22 sata građani moraju imati Covid propusnice

Foto: Anadolija


U Srbiji večeras na snagu stupa odluka o uvođenju Covid propusnica za ugostiteljske objekte. Bit će obavezne nakon 22 sata u restoranima, kafićima, barovima i svim sličnim objektima, prenosi Srna.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije da Covid-propusnice ne podrazumijevaju samo dokaz o vakcinaciji, već i PCR test ne stariji od 72 sata, ili antigenski test ne stariji od 48 sati, ili potvrdu o preležanom koronavirusu koja ne smije biti starija od sedam mjeseci.

- Кada je riječ o vakcinama, Covid-propusnica podrazumijeva da druga doza vakcine nije data prije više od 210 dana, odnosno sedam mjeseci - rekla je Brnabić.

Navela je da Covid-propusnice neće imati fotografije, ali će Covid-redari i druga službena lica moći da zatraže na uvid lični dokument sa fotografijom uz propusnicu.

Više o temi Srbija

MAJKA IMALA POVREDE
Tragično: Žena se porodila kod kuće, beba preminula
OGLASIO SE NA INSTAGRAMU
Vučić: Ne dam vam da uništite živote i mojoj djeci
NA VRH

Podijeli članak na