SRBIJA

Umro Muamer Zukorlić

Kako je objavljeno smrt je nastupila uslijed srčanih tegoba

Z. K. / Al. B.

Zukorlić umro u 51. godini života

Foto: Agencije


Muamer Zukorlić, nekadašnji muftija sandžački, umro je u 52. godini života. Ova informacija je portalu "Avaza" potvrđena u Mešihatu IZ Sandžak. 

- Svi smo zatečeni ovom informacijom - kazao je naš sagovornik. 

Kako je objavljeno smrt je nastupila uslijed srčanih tegoba.

Rođen je u selu Orlje kod Tutina. Bio je predsjednik i glavni muftija Mešihata islamske zajednice u Srbiji te potpredsjednik Narodne skupštine Srbije. Islamski fakultet (odsjek šerijatsko pravo) završio je u Alžiru, postdiplomske studije u Libanu i odlično govori arapski jezik.Osnivač je i prvi rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, gdje je zajedno sa reis-ul-ulemom Mustafom Cerićem osnovao i Bošnjačku akademiju nauka i umjetnosti, pa je tako postao i akademik.Nosilac je projekta prerastanja isturenog odjeljenja Alaudin medrese iz Prištine u Novom Pazaru u samostalnu medresu „Gazi Isa-beg“ 1994.godine. Osnivač je i ženske medrese „Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru 1996. i njenog odjeljenja u Rožajama 2002.

Vijest je objavio na svom Facebooku novinar Mirnes Kovač koji je napisao: "Na Ahiret je preselio Muamer ef. Zukorlić.  Vijest mi je potvrdio muftija Mevlud Dudić koji je u povratku iz Graca prema Novom Pazaru. Molim Svevišnjeg da se smiluje Muamer ef., a njegovoj porodici podari sabur".

  • Status na Facebooku objavio novinar Mirnes Kovač

    Status na Facebooku objavio novinar Mirnes Kovač

    Foto: Printscreen


NA VRH

Podijeli članak na