CEREMONIJA U ANKARI

Vučić hvalio Erdoanovo osoblje: Ovo nigdje nisam vidio

Nije bilo službe koja bi u tom trenutku ceremonije popravila tepihe koje je vjetar digao. Pogledao sam, kad ono snimatelji svi zajedno trče i popravljaju to, kazao je Vučić

E. Ć.

Trenutak kada je vjetar podigao tepih ispred Vučića i Erdoana

Foto: Screenshot


Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan pohvalio je osoblje Predsjedništva Turske na brzoj reakciji i popravljanju tepiha koje je jaki vjetar podigao tokom današnje ceremonije prijema u Ankari.

Naime, u trenucima kada su dvojica predsjednika Erdoan i Vučić trebali proći svečanim tirkiznim tepihom ispred postrojene počasne garde, vjetar je podigao dio tepiha. Onda su prisutni kamermani i fotoreporteri brzom reakcijom složili tepihe, a dvojica lidera su neometano prošla stazom i ceremonija je nastavljena bez problema.

- To je nešto što nisam vidio ni u jednoj državi. Nije bilo službe koja bi u tom trenutku ceremonije popravila tepihe koje je vjetar digao. Pogledao sam, kad ono snimatelji svi zajedno trče i popravljaju to. To pokazuje njihovu ljubav i poštovanje prema državi i vama - rekao je Vučić, na što se Erdoan nasmiješio.

Šef direkcije za komunikacije Fahretin Altun (Fahrettin) je podijelio video na svom Twitter nalogu.

NA VRH

Podijeli članak na