GLOBUS

BUGARSKA Zaplijenjeno 28 kilograma kokaina upakovanih u 25 paketa

Grupa praćena od oktobra prošle godine

Srna

21.3.2016

Bugarska policija u saradnji sa tužilaštvom i drugim službama uhapsila je organizovanu kriminalnu grupu koja se bavila krijumčarenjem droge, te zaplijenila narkotike i oružje. Tokom akcije, u blizini bugarskog grada Etropole, u specijalnim bunkerima otkriveno je gotovo 28 kilograma kokaina upakovanih u 25 paketa.

Načelnik Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala pri bugarskom MUP-u Ivajlo Spiridonov rekao je da je grupa bila veoma organizovana, a da su bunkeri u kojima je sakrivana droga bili savremeno izgrađeni i da su se otvarali uz pomoć daljinskog upravljača.

Prema njegovim riječima, grupa je praćena od oktobra prošle godine. U Njemačkoj je istovremeno zaplijenjeno 16 kilograma heroina, pronađenih u minibusu, sakrivenih na sličan način. Kokain je dopreman iz Turske preko zelene granice i kod Burgasa utovarivan u kamion, kako bi bio prosleđivan u zapadnu Evropu.

Kamioni su u povratku iz Njemačke za Tursku prevozili heroin i amfetamin. Policija je tokom pretresa stanova uhapšenih pronašla i zaplijenila određenu količinu marihuane, automatsku pušku sa 140 metaka i prigušivač, četiri kesice heroina i metamfetamina, telefonske uređaje, sim kartice i različita tehnička sredstva.

U jednom putničkom automobilu otkriven je tajni spremnik za narkotičke supstance. Bugarska policija nastavlja rad sa partnerskim službama iz Njemačke i Bugarske na rasvjetljavanju svih aktivnosti grupe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.