GLOBUS

Kim: Razvijaćemo nuklearno oružje da bismo mogli napasti SAD

cdm.me

16.9.2017

Pjongjang (Pyongyang) će nastaviti da radi na razvoju nuklearnog oružja, dok ne bude u mogućnosti da izvrši frontalni napad na SAD, izjavio je sjevernokorejski lider Kim Džong-un (Kim Jong Un), javlja južnokorejska agencije „Ronhap“.

“Treba nastaviti i direktno forsirati povećanje kvaliteta naše vojne udarne moći kako bismo mogli da izvedemo nuklearni napad kao odmazdu koju SAD neće moći da podnesu”, rekao je šef države, dodavši da je Pjongjang praktički završio stvaranje nuklearnih snaga.

Kim Džong-un je naveo da je cilj Sjeverne Koreje da postigne balans snaga sa SAD kako bi natjerao Vašington da odustane od razmišljanja da probleme rješava vojnim putem.

“Mi treba jasno da pokažemo kako u uslovima sankcija postižemo cilj i stvaramo nuklearne snage države”, naveo je on.

Da podsjetimo, Sjeverna Koreja je juče ispalila neidentifikovanu raketu iz četvrti Sunan u prestonici Pjongjangu u pravcu istoka.

Raketa je preletjela preko sjevernog Japana, a prema izvještajima japanskog sistema za uzbunjivanje pala je oko 2.000 kilometara istočno od Hokaida. Vlada Japana je najoštrije protestovala zbog najnovije provokacije Sjeverne Koreje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.